martes, 8 de diciembre de 2009

Informe Final PAC3

La Webquest que he escollit per realitzar aquesta avaluació treballa la diversitat cultural, la interculturalitat i els valors que l'envolten a través de l'adquisició de coneixements teòrics sobre les conductes migratòries (tant en humans com en animals); així tractant un apartat de les ciències socials s'apropa a diversos eixos transversals. La fase de recerca del procés de la WQ engloba aquesta intenció i a través d'un joc de rols (historiadors/ antropòlegs) els nens aprenen la immigració com a fet històric natural i adaptatiu dels éssers vius i com a fet cultural enriquidor, trencant així molts estereotips associats amb la immigració i el contacte entre cultures, fent adonar a l'alumne que les cultures no són ens aïllats, purs i homogenis.
El fet de treballar en petits grups fomenta el companyerisme, el respecte, la organització i la cooperació, fets també molt importants per treballar la tolerància, el respecte...
La segona fase del procés fomenta el respecte cap als altres i el saber escoltar, a través de l'exposició del material trobat a la primera fase permet als alumnes enriquir-se del coneixement dels altres, fet que els permetrar també comprobar la positivitat de que les cultures s'enriqueixin les unes de les altres. Personalment penso que en aquesta fase per acabar de ser més complerta i permetre desenvolupar encara més l'actitud de respecte i la tolerància vers les idees dela altres, seria interessant proposar un petit debat de les idees exposades i fer arribar als alumnes a un consens grupal pel que fa a les conclusions a través d'una negociació.
La tercera fase es centra en el conflicte, és una part important de la interculturalitat, aquesta interpreta la relació entre cultures posant èmfasi en l'intercanvi, la coexistència i la convivència, però sense excloure'n el conflicte. En aquest punt, el material inclòs a la WQ permet fer adonar a l'alumne de l'efecte de la diferència en l'exclusió social.Personalment penso que aquestes tres primeres fases que la WQ presenta com a material per a permetre formar a l'alumne i així poder realitzar una web amb tot el material trobat referent a la immigració i el contacte cultural, potser són massa complertes, consten d'una quantitat d'informació excessiva. Educativament parlant, el fet de donar massa informació pot atabalar l'alumne, provocant una desmotivació deguda a la sensació de no poder arribar a realitzar tota la proposta plantejada. Tot i així crec que el material escollit en aquesta WQ és tot de molt bona qualitat i molt adequat en els diferents temes que pretén treballar, però penso que més reduït i sintetitzat seria millor per al resultat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario