martes, 8 de diciembre de 2009

4. Avaluació de Recursos


La nostra webquest "Immigración y Diversidad cultural" realitzada per la Pac2, va destinada a alumnes de secundària, concretament de 4t d'ESO. Els objectius bàsics són fer reflexionar als adolescents al voltant de la immigració, la tolerància i la diversitat cultural, a partir d'un guió cinematogràfic, de la película Las Cartas de Alou, treballant així aptituds com el respecte i l'acceptació cap a la diferència.

Està enfocada per realitzar-se en hores de tutoria, no pertany a cap matèria ni assignatura en concret.


La webquest la podreu trobar a l'adreça següent:



Al llarg de la segona pac de l'assignatura d'interculturalitat i educació, i també de la tercera pac que estic realitzant aquests dies, he pogut comprobar la facilitat que permet aquest recurs per tal d'accedir als alumnes de manera positiva i motivacional. Una WQ és una bona eina tan per alumnes com per professionals del món de l'educació, tan per primaria com secndària..., especialment en habilitats de caràcter intercultural, on és molt importan l ainteracció i comprensió dels altres.. A l'hora d'iniciar la Pac3, he recorregut un munt de recursos penjats a la xarxa, molts de gran interès i amb moltes possibilitats d'ús en l'àmbit d'educació; he visitat també altres webquests d'alguns companys de l'assignatura i la veritat és que m'he acabat convencent del tot que és una eina educativa genial; no obstant, també m'he adonat de la importància de saber catalogar recursos i així diferenciar dels que ens poden ser útils a l'hora de recórrer a ells. Depenent del destinatari, dels nostres propòsits, del què pretenem treballar, dels objectius que ens marquem...etc, ens anirà bé escollir un recurs o un altre.

Personalment doncs, a través d'aquesta assignatura, he adquirit molt de coneixement respecte als recursos en web, els quals fins ara no havia ni necessitat ni tingut l'oportunitat de poder-ne gaudir. És doncs, un món complementari als mètodes tradicionals ple de creativitat i possibilitats dins l'educació dels nostres joves i nens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario