sábado, 17 de octubre de 2009

2. DEBAT

El debat que hem realitzat per aquesta primera activitat ha estat molt interessant, el cas que hem tractat és un bon exemple que reflexa el que passa avui dia a les nostres escoles. Ha estat una bona manera d' obrir la prespectiva personal de la situació.
Tots hem estat d'acord que un dels factors més negatius de l'actitud de la Berta i d'en Joel és no actuar amb concordància, és a dir, no arribar a un consens de com abordar el tema de la mutilculturalitat. El seu enfrontament podria actuar com a factor negatiu en la formació de valors dels seus alumnes, els quals tenen als mestres com a models.

Referent a la metodologia del debat, degut a la gran participació que ha tingut, se m'ha fet difícil poder llegir totes les aportacions, sovint es barrejaven els continguts dels dos temes proposats i a vegades no sabia a quina carpeta havia de centrar una opinió determinada, malgrat això penso que és una bona eina de treball.

A partir del debat, crec que és ben cert, com han dit alguns companys, que la interculturalitat s'ha de viure amb naturalitat. Personalment penso que si deixem que faci el seu curs amb respecte i basant els nostres actes i actituds en la tolerància i el dret a la diferència, la mateixa situació anirà agafant la seva pròpia forma. És molt important per tot això que des dels centres eductaius es treballi en conjunt i amb suficients recursos però penso que no cal tampoc fer una exageració i un bombardeig d'activitats per forçar als nens a tenir una actitud determinada cap al tema sinó que ells han de percebre aquesta tolerància en la mirada de tots, ja siguin mestres o pares, d'aquesta manera la multiculturalitat ens portarà a la interculturalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario